Sivut

perjantai 16. syyskuuta 2016

Täytekakku vadelmahillolla ja suklaamoussella

Vaihdoin työpaikkaa tuossa pari viikkoa sitten, ja sinne leivoin erilaisia makeita herkkuja. Yksi oli tää ihana kakku.

7 munan peruskakkupohja 70% ohjeella. (Ohje täällä)

Kakun kostutus hoitui maidolla, ja väliin tuli siis ensin ohut kerros vadelmahilloa ja sen päälle suklaamoussea. 

Suklaamousse kakun väliin
5 dl laktoositonta vispikermaa
reilu 400 g laktoositonta ja gluteenitonta suklaata (brunberg)
400 g (2 prk) laktoositonta vaniljarahkaa
tomusokeria halutessa

1. Sulata 350 g suklaata. Pilko loppu suklaa muruiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää joukkoon rahka.
3. Lisää sulatettu suklaa ohuena nauhana kkoko ajan sekoittaen - sekoita tasaiseksi.
4. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Kuorrutteena vaaleanpunaiseksi värjätty voi-tomusokerikuorrutus.

Ja päällä valuva suklaaganache 

Maitosuklaaganache
150 g laktoositonta ja gluteenitonta maitosuklaata (brunberg)
1 dl kuohukermaa

1. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna kerma, ja lisää suklaa kerman joukkoon,
3. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
4. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta ganache jämähtää sen verran, että se valuu kauniisti kakun reunoille.
5. Levitä ganache kakun päälle.

Itse teen ganachen levityksen niin, että ensin lusikalla laitan reunoille ja ohjaan valumaan alas, ja vasta sitten levitän koko kakun pinnan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti