Sivut

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Hopeatoffeejäätelö ilman jäätelökonetta


Täydellinen jäätelö lakritsan ja hopeatoffeen ystävälle. Rakastuin itse tähän ihan täysin. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaimmista syömistäni jäätelöistä ikinä.


Käytin jälleen vain puolet kondensoidusta maitotölkistä. Jos haluaa käyttää koko satsin, niin tuplaa jäätelön muut aineet, ja jos ei halua, niin siitä loppupuolikkaasta voi tehdä esim. rocky road -fudgea tai piparminttufudgea, tai sen voi laittaa pakkaseen.


Hopeatoffeejäätelö
0,5 purkkia kondensoitua maitoa (Purkin koko 397 g eli käytä noin 198g)
3,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl glukoosisiirappia
1 pss hopeatoffeekaramelleja (n.170g)
noin 0,5 dl maitoa

1. Ota hopeatoffeepussista erilleen kymmenen karkkia.
2. Laita loput karkit ja maito astiaan, ja kuumenna vesihauteessa, kunnes karkit ovat sulaneet. Sekoita vähän väliä.
3. Anna maitotoffeeseoksen eli hopeatoffeesiirapin jäähtyä.
4. Pilko tällä välin syrjään laitetut hopeatoffeet pieniksi kuutioiksi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Lisää kondensoitu maito ja glukoosisiirappia. Vatkaa pienellä teholla sekaisin.
7. Lisää vaniljajauhe. Sekoita.
8. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään kannelliseen rasiaan.
9. Lisää noin huneenlämpöiseksi jäähtynyt "hopeatoffeesiirappi". Sekoittele varovasti "nostelemalla". Ei ole tarkoitus, että siirappi sekoittuisi kokonaan jäätelön sekaan.
10. Ripottele hopeatoffeekuutiot jäätelön pinnalle ja laita pakastimeen vähintään  8 tunniksi.




2 kommenttia: